De regel van 5 minuten voor 7 voedingsmiddelen die zich niet vermengen met geneesmiddelen op recept

De regel van 5 minuten voor 7 voedingsmiddelen die zich niet vermengen met geneesmiddelen op recept

Als u meer dan één OTC -medicijn gebruikt, let dan op de actieve componenten die in de producten worden gebruikt om te voorkomen dat u te veel van een bepaald ingrediënt neemt. Onder specifieke omstandigheden zoals als u zwanger bent of borstvoeding geeft, moet u met uw arts spreken voordat u medicijnen gebruikt.

Dit zal u helpen om mogelijke allergische reacties te voorkomen. Hierna volgen voorbeelden van de interactie tussen geneesmiddelen die u zou kunnen zien op bepaalde OTC -geneesmiddelenartikelen. Deze voorbeelden omvatten niet alle voorwaarden voor de vermelde soorten items en mogen niet de plaats innemen om het werkelijke itemlabel te bekijken.

Het is cruciaal om het label van ongemakreducerproducten te lezen om te weten te komen over verschillende voorwaarden voor geneesmiddeleninteractie voor elk actief ingrediënt.) (Drugs die helpen om de psychologische alertheid of waakzaamheid te herstellen tijdens vermoeidheid of troostines) beperken het gebruik van voedingsmiddelen, drankjes en andere medicijnen die cafeïne hebben. Te veel cafeïne kan angst, irritatie, slapeloosheid en periodieke snelle hartslag veroorzaken, zijn zich ervan bewust dat de geadviseerde dosis van dit product bestaat uit ongeveer evenveel cafeïne als een kopje koffie (medicijnen voor de behandeling van acne) verhoogde droogheid of ontsteking van de droge De huid kan meteen plaatsvinden na gebruik van dit product of als u andere actuele acne -medicijnen tegelijkertijd gebruikt.

Furanocoumarins zijn chemicaliën in grapefruit. Ze kunnen de methode beïnvloeden die uw lichaam veel medicijnen passeert. Dit kan optreden in de darm of lever voordat ze uw bloedstroom bereiken. Dit gebeurt vanwege het feit dat van de impact van deze grapefruitchemicaliën op een enzym genaamd ‘CYP3A4’. Deze enzymen helpen veel medicijnen metaboliseren (afbreken en duidelijk).

De ultieme gids voor 7 voedingsmiddelen die zich niet vermengen met geneesmiddelen op recept

Wanneer dit gebeurt, kan meer van het medicijn uw lichaam binnenkomen. Ze werken misschien te hoog of veroorzaken nadelige effecten die u niet wenst. De hele grapefruit omvat furanocoumarins, de chemicaliën die kunnen interageren met medicijnen. Dit bestaat uit het sap en de schil. Voor deze factor kan uw medische professional u adviseren om geen grapefruit te consumeren of grapefruitsap te drinken als u een medicijn gebruikt die ermee verbindt.

Limaten en bittere sinaasappels (bijv. Sevilla -sinaasappels) kunnen ook interacties met geneesmiddelen veroorzaken. Andere citrusvruchten zoals zoete sinaasappels en citroenen hebben niet dezelfde impact. We weten dat sommige medicijnen verbinden, of waarschijnlijk interageren met grapefruit. Dit bestaat uit voorgeschreven medicijnen, vrij verkrijgbare (niet-recept) of complementaire geneesmiddelen (kruiden, ‘natuurlijk’, mineralen en vitaminesupplementen).

Zuurblokkerende geneesmiddelen, zoals histamine-2 (H2) -blokkers en protonpompremmers, verhogen de P, H van de maag en verminderen de absorptie van sommige geneesmiddelen, zoals ed-nederland ketoconazol, een medicijn voor schimmelinfecties. Talrijke medicijnen worden afgebroken en opgehangen (gemetaboliseerd) door bepaalde enzymen in de lever. Sommige medicijnen beïnvloeden deze leverenzymen, waardoor hun activiteit wordt verhoogd of verlaagd, en kunnen een ander medicijn activeren om sneller of geleidelijker te worden geïnactiveerd dan normaal.

Als alternatief kunnen door de activiteit van het enzymsysteem worden verminder. Wanneer medicijnen die van invloed zijn op leverenzymen worden gebruikt bij mensen die warfarine nemen, houden artsen individuen nauwer in de gaten en passen de dosis oorlogfarine aan om dit resultaat goed te maken.

Beheer van medicatie bijwerkingen en interacties – de feiten

Talloze andere medicijnen hebben invloed op leverenzymen. Chemicaliën in sigarettenrook kunnen de activiteit van sommige leverenzymen verhogen. Als gevolg hiervan vermindert het roken van sigaretten de efficiëntie van sommige medicijnen, waaronder theofylline (een medicijn dat de luchtwegen verbreedt die een bronchusverwijder wordt genoemd). Sommige medicijnen beïnvloeden de snelheid waarmee de nieren een ander medicijn uitscheiden.